top of page

Madfællesskaber med overskudsmad fra Fødevarebanken

I Bydelsprojekt 3i1 har vi et samarbejde med Fødevarebanken. En varevogn med overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister ankommer hver torsdag. Frivillige tager imod varevognen og udvælger de råvarer, som de tænker, at de kan bruge til madfællesskaber. 

Alle beboere i vores områder kan som frivillig komme og bruge råvarerne til madfællesskaber eller andet spisning for beboere i områderne. 

Fællesspisning for voksne og ældre i Krydset 

Søren er en af de frivillige, som gør meget brug af overskudsmad fra Fødevarebanken til hans madfællesskab for voksne i Krydset. Hver fredag i lige uger laver han mad til voksne fra området, som de kan komme og spise for en 20er. Søren tager ofte selv imod varevognen og udvælger de varer, som han kunne tænke sig, at bruge. 

IMG_6710.heic

Hvad kan man lave med overskudsmad?

Alt! Det er kun fantasien der sætter grænser, når man har modtaget en masse lækre og friske råvarer fra Fødevarebanken. Nogle gange er det en masse frugt, nogle gange brød og mælk og andre gange en hel kasse fisk. Man tager det, som man kan bruge og går ellers bare i gang med at kreere i køkkenet. 

IMG_6706.heic

Er du nysgerrig på at vide mere om Fødevarebanken og madfællesskaber for beboere?

Du er altid velkommen til, at kontakte Bydelsprojektet, hvis du har et spørgsmål eller hvis du også kunne tænke dig, at starte et madfællesskab eller bare noget uformelt hygge med andre beboere. VI hjælper gerne og deler gerne den skønne overskudsmad fra Fødevarebanken med flere! 

IMG_7064.heic
bottom of page