top of page
Knapper til afstemning

Beboerdemokrati

Ved du, at du har indflydelse på din egen boligforening? I Bydelsprojekt 3i1s boligområder er der et aktivt beboerdemokrati, og det kan du blive en del af. Her på siden kan du lære mere om beboerdemokratiet. Måske du har lyst til at blive en del af det?

Afstemning

Hvad går beboerdemokrati ud på?

Læs her om dine muligheder

Du har indflydelse

Når du bor i Bydelsprojekt 3i1s områder, har du indflydelse på flere ting i dit lokale boligområde. Det betyder, at du kan være med til at bestemme forskellige ting. Måske har du en god idé? Måske ville du ønske, at noget var anderledes? Som beboer kan du være med til at gøre en forskel for dig og andre.

Sådan kan du være med

Beboerdemokratiet er organiseret på en enkel måde: Hver afdeling har en bestyrelse. Den mødes et par gange om året. Du kan stille op til bestyrelsen på afdelingsmødet. Det bliver holdt hvert år, og her kan alle beboere deltage. Ved du, hvornår der er afdelingsmøde? Spørg os i Bydelsprojekt 3i1, og så skal vi nok vejlede dig.

Hvad kan du være med til at bestemme?

Du har mange muligheder, når du er aktiv i beboerdemokratiet. Du kan især være med til at beslutte, hvordan pengene fra huslejen skal bruges. Det kan være, at du ønsker, at noget var anderledes? Måske er der noget, der skal forbedres? Som beboer kan du være med til at beslutte, hvad der skal ske med jeres fælles områder som fx beboerlokaler, vaskerier, legepladser, grønne områder osv.

Vil du vide mere?

I Bydelsprojekt 3i1 vil vi gerne hjælpe dig med at blive aktiv i dit beboerdemokrati. Du kan læse videre i de links, som vi deler her på siden. Du kan også se de videoer, som vi lægger op. Og husk, at du altid kan kigge forbi i Krydset. Så fortæller vi mere om beboerdemokratiet og hjælper dig videre.

Videoer om beboerdemokrati

Her kan du se to videoer om beboerdemokrati i almene boliger

Læs mere

Her kan du klikke dig videre og læse mere om beboerdemokratiet. Du er også altid velkommen til at kigge forbi i Krydset og høre mere. Vi kan fx. fortælle dig, hvilken boligforening, som du bor i. Vi kan også fortælle dig, hvornår du kan komme til møde næste gang.

Ungdomsbo

Her kan du læse om beboerdemokratiet i Boligforeningen Ungdomsbo. Du skal læse her, hvis du bor på Stengårdsvej, i Syrenparken eller på Skolebakken.

Beboerdemokrati i Ungdomsbo

DAB

Her kan du læse om beboerdemokrati i de boligforeninger, som bliver administreret af DAB. Du skal læse her, hvis du bor i Hedelundparken, Kvaglundparken, Hedegårdene, Skoleparken, Præstebakken, Tinghøjen, Lykkegårdsvej og Skanderborgvej.

Beboerdemokrati i DAB

Love og regler for beboerdemokratiet

Her kan du læse, hvad "BL - Danmarks Almene Boliger" skriver om love og regler for beboerdemokratiet i almene boliger i Danmark.

Love og regler for beboerdemokratiet

bottom of page